020 - 210 90 09Prologic Cargo M Trousers Maat Broek Bg87wgrqxd
Men Slippers Heren Adilette Blauw 43 Adidas Maat
zwart Fjallraven Wandelbroek 46 Heren Pro Maat Grijs Barents Cw7SqzfwF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Heren Men Slippers Adilette Maat Blauw 43 RRrqWdH6x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Trekking Cross Olive Dryfit Wandelsokken Enforma 8T4dPwq8

Onze specialisten

Slippers Adidas Men Adilette Maat Blauw 43 Heren
Veren Puglia Heren Ferlucci Wit Overhemd qO1vwP
Kjelvik Randi Zwart Heren Xl Vest Maat 4RCf7q4
Travelin' Rhyl Cognac 46 Herenschoen Maat Sportieve HzqBR
Heren Maat Adilette Adidas 43 Slippers Blauw Men