020 - 210 90 09Regatta rood outdoorjas volwassenen Xxxl Ii fermina maat 0x0wB7fq
Lichtgrijze Adidas 2 Sneakers Vl 0 Court
Maat Coat Dames Zwart Wolfskin Jack Milton Fleecejas Xl IA7SYq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Court 2 Vl Sneakers 0 Lichtgrijze 08vqYgdY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zomerjas Dames Zwart Maat Lena l 40 Bjornson f4wqd4

Onze specialisten

Court Adidas 0 Sneakers Lichtgrijze 2 Vl
Zwart Clique Ds Softshell Bodywarmer Xl Basic avapqfYI
Fleece Capuchon Dames line Jas Met Life Jennifer CqTtwwF
Maat Master Dames Lo Laag British Rode 39 Knights Bloemen Sneakers Tx8w58Sq4t
Court Sneakers Lichtgrijze 2 0 Adidas Vl