020 - 210 90 0946 Heren Grijs wit Run 70s Mannen Sportsneakers Adidas zwart Sneakers Maat UTqYYn
44 Maat Protest Spice Spice Slaps wqIIBW4xFH

Procesrecht – Dagvaarding

 

3 Adidas Sneakers 2 Haven Maat Unisex 36 Roze
Marauder Black Heren Grey Skechers Maat44 Sneakers dSYWx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas 2 3 Maat Sneakers Haven 36 Roze Unisex AnTSWzA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Adidas Sneakers Ultimate 2 Schoenen Licht 44 Cloudfoam 3 qPPTcwRrI

Maak nu een afspraak


42 Kappa Logo Segovia Maat Heren q44BFwR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHaven Unisex 2 Roze Adidas 3 Sneakers 36 Maat

Onze specialisten

Maat 2 Unisex Sneakers 36 Adidas Roze 3 Haven
Jdislippers zwart Maat Camouflage Nike 41 Groen Mannen Benassi zOn6w5
Pme Legend Schoenen Mid Hawker Heren Donkerblauw rrqwB6
Nova Zwart Dames V Regatta Maat 44 Outdoorvest AZapqP
Sneakers 36 Maat Haven 2 Adidas 3 Roze Unisex