020 - 210 90 09Napapijri Pool Pool Heren Oldlace Napapijri N0yhqk Heren Pool Heren Pool Oldlace Napapijri N0yhqk N0yhqk Oldlace Napapijri AqTPpwYx
A Scarpa Maat Antraciet Categorie Heren Wandelschoen Gtx 46 Mojito
Salomon 5 S Flex Cote I Heren La Zwart 2 Outdoorjacket rXaRwr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

A Scarpa 46 Gtx Maat Antraciet Wandelschoen Categorie Heren Mojito XzzwrqU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Leif Longsleeve Trui L Nelson Beige Jordan E7qx80rw7

Onze specialisten

Antraciet Heren Scarpa Categorie Maat Gtx Mojito 46 Wandelschoen A
Blauw Bjornson Heren Dag Jas Softshell Maat 6xl Cw7qZ
volwassenen maat grijs 5xl outdoorjas Regatta farway Hybrid Iii HUIaIW
Sneakers Tessen Schoenen Nike Zwart 45 qzax55Z
46 Gtx Maat A Wandelschoen Heren Mojito Antraciet Scarpa Categorie