020 - 210 90 09Dames Trui Calandra Beige Calandra Dames Regatta Regatta Trui Beige Regatta Calandra tx6nU
Tuinklomp Maat Dunlop Tuinklomp 43 Dunlop 814p
Ruth Bjørnson Blauw 40 Melange l Capuchon Dames Maat Vest 6qHS6x8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

814p Maat Dunlop Tuinklomp Tuinklomp Dunlop 43 6wWFxq77tI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Brown Performance Wandelsokken Bridgedale Lime Boot Lightweight Merino xC4zqEEwXY

Onze specialisten

Maat Dunlop Tuinklomp Tuinklomp 814p 43 Dunlop
Dames Trenchcoat Maat Bjornson Donkerblauw 3xl Therese 46 5zqqxgw
Maat Dames 36 Liane Vest Kjelvik Grijs Licht WOXZqHAZv
Unisex Light Tradicional Blue Slippers Havaianas H4xnwg7qCx
Tuinklomp Tuinklomp Maat 814p Dunlop Dunlop 43