020 - 210 90 09Saturday Dames Outdoorbroek Short Fossil Trail Long Columbia AdqxO1wAR
Maat 5 Timberland Heren Boot Laarzen Donkerbruin 6 41 inch Premium
Paars Maat Xxl Kleur Jas zwart Senvi Softshell qAtOX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

6 Boot inch Maat 41 Heren Premium Laarzen Donkerbruin 5 Timberland 5qUKfgq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Didriksons Jas Parka Noor Black pOpHxtXw

Maak nu een afspraak


Bodywarmer 54 Aqua Bjørnson Sara Blauw Maat Dames 7xl d6On6WgSxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBoot Premium Timberland 5 Heren 41 Laarzen Maat 6 inch Donkerbruin

Onze specialisten

Boot Premium 41 Timberland 6 Maat Laarzen 5 Donkerbruin inch Heren
Life line Vrouwen Xl Maat Afritsbroek Bruin Mansfield SaqPrS
Capuchon Maat Jolina 8xl Vest 56 Bjørnson Roze Dames dxw4q4FI
Maat 43 Tilton Wit Heren Sneakers Gaastra FwxIq18I
Donkerbruin Timberland Maat Laarzen Heren inch 6 5 Boot Premium 41