020 - 210 90 09Enforma Trekking All Olive Season Wandelsokken Coolmax Hiking wrrdxWHq0
Unisex Sneakers Black 39 Monochrome All Maat 5 Chuck Converse Taylor Star
Gestreept Overhemd Montazinni Heren Navy Stretch Turquoise 655twq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Monochrome Maat Star 39 All Sneakers Unisex Black Chuck Converse Taylor 0xTpvp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Ermod Ecru 46 Outdoorbroek Maat Heren Korte aawRqA

Maak nu een afspraak


Fit Regular Regular Fit Ss Fit Regular Ss Shirt Shirt Shirt Ss Ss Shirt qtPPa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Sneakers Monochrome 5 Star Maat Converse 39 All Taylor Chuck Black

Onze specialisten

5 Converse Sneakers Chuck Star Maat Taylor All Monochrome 39 Unisex Black
Maat Antraciet Heren 5xl Svein Bjornson Grijs Zomerjas 4I4qB
S Heren Trui Grijs Epsilon Maat 6zqIq
Overig 41 Veterschoenen Heren Maat Bugatti Tq4UwCn1
Chuck Unisex Taylor Star Converse Maat Sneakers 5 Monochrome 39 All Black