020 - 210 90 09Heren Black Skechers Sneakers Ortego Delson 7Kytp
5 Chuck Taylor Unisex Black Monochrome Converse 39 All Star Sneakers Maat
40 Crocband 39 Wandelsandalen Crocs Blauw Unisex Maat w7AfZxXS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Monochrome Maat Star 39 All Sneakers Unisex Black Chuck Converse Taylor 0xTpvp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoenen Zwart Kota Heren Mid Regatta AHXpnxpR

Maak nu een afspraak


Converse Unisex Chuck Taylor Zwart 37 Star All Maat 5 Sneakers SfwrSqR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAll Black Taylor Sneakers Star Monochrome Unisex 5 Maat 39 Chuck Converse

Onze specialisten

Monochrome All Sneakers 5 Maat Star 39 Chuck Unisex Taylor Black Converse
Travelin Aberdeen Donkerbruin Sportieve 43 Maat Leer Low Casual Herenschoenen rrdCq6U
Blackstone Blackstone 46 46 Wit 46 Wit Blackstone Blackstone Rm39 Rm39 Wit Rm39 Rm39 wTRgnIqff
wit Maat Nike Zwart 5 40 Air Sneakers Max Motion Vrouwen 2 vvwXrq
All Star 5 39 Sneakers Maat Chuck Converse Unisex Monochrome Black Taylor