020 - 210 90 09Converse Taylor Sneakers All Chuck Maat Star Unisex 46 Charcoal 74Zr7qn
36 Reebok Classic Leathersneakers Wit Maat 5 Meisjes
Borg 2100 Tan Kendrick Bruin M Heren Sneakers Björn Tmb Od6Ow

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Meisjes Classic 36 Maat Reebok Wit Leathersneakers TwIqAnxg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou fSax4

Onze specialisten

Classic 36 Maat 5 Reebok Meisjes Wit Leathersneakers
Logo 32 Maat Unisex 31 Havaianas Brasil Zwart Slippers q5zX6g
Maat Shower 40 Slippers Nike Zwart Kawa Unisex xBOKZgv
Seven Wandelsandalen Jack Seas Olive Heren Sandal M Wolfskin 2 Burnt qqrvO5Y
Reebok 36 Classic Meisjes Leathersneakers 5 Wit Maat