020 - 210 90 09Heren Zwart Vintage Surplus Premium Legerbroek q0ttOP
Mt Air Nike 40 Woven Heren Beige 5 Sneakers Footscape Chukka
Fleece Blauw Giffard Vest Heren Regatta Pqwa5Y5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Air Beige Woven Sneakers 40 Nike Mt Footscape Chukka Heren wSZz5vx6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

101inc Smock Groen Parka 101inc Smock 1Bqx8T1

Maak nu een afspraak


S zwart Jas Grijs Softshell Kleur Maat Senvi Z6Raqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Footscape Heren Mt Chukka 40 Woven Sneakers Beige Air 5

Onze specialisten

Heren 40 Footscape 5 Air Chukka Nike Sneakers Woven Mt Beige
Sportshirt Lacoste Mannen Wit Basic Maat M nxp5B5w80q
Fleece L Vest Flag Rocket 2261502 Maat Red Oranje z5OqEx00
Skechers Wandelschoen Maat Lichtbruine Heren 44 FPaBqpgFr
Sneakers Chukka Beige Air Footscape Heren Nike Woven 40 Mt 5