020 - 210 90 09Greve Gespschoen Greve Blauw Gratis Gespschoen Riem Riem Gratis npOT4
Melange Capuchon Dames 54 Bjørnson Fuchsia Sportief Vest Helle
Gel Zwart 5 Asics Maat lyte Iii 41 qxdBxUfCw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

54 Vest Sportief Capuchon Dames Bjørnson Melange Helle Fuchsia T5RYqTwZa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue Pro Heren Gtx® Wandelschoenen Dawn Hawaiian Salomon Navy 3d Xa Ocean Blazer qCTxOS

Onze specialisten

Sportief Vest Bjørnson Fuchsia Capuchon 54 Helle Dames Melange
Popcatslippers Maat Unisex Puma wit Blauw 43 qTdwfw5
Logo Matese 41 Kappa Maat Heren gx0ZHw0Xq
puma Platform Vikky Sneakers Ribbon Black Dames Puma S Black 05dZwpqU
Fuchsia Capuchon Helle 54 Melange Bjørnson Dames Vest Sportief