020 - 210 90 09Maat Jas Softshell Nora Dames Blauw Bjornson Winter 54 wqBRXSS7nW
Dames Winterjas Maat Parka Grijs 50 5xl Dicte Bjørnson
36 s Bjørnson Maat Rood Ronja Bodywarmer Dames Pxqz1H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

50 Dicte Parka Winterjas Grijs Bjørnson 5xl Maat Dames X1fqCnWwS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Broek Poplin Star Capri Xl Maat Zwart Dames vZqvwr

Onze specialisten

Winterjas Dames Grijs Maat Parka Dicte 5xl 50 Bjørnson
Dames Jas Bruin Maat 1 Outdoorjas Columbia in Mystic Pines S 3 Vrouwen wXxAHq0gRU
Graphite Zip Dames Off Afritsbroek Runje w7qIxp8Pq
Ii Dames Regatta Grijs Floreo Trui zTq5YwxRZ5
Bjørnson Winterjas 5xl Dicte 50 Grijs Dames Parka Maat