020 - 210 90 09Witte Sneakers Sneakers Witte Skechers Skechers f8rxqfwtP
Grijs Dicte Dames 5xl Maat Parka 50 Winterjas Bjørnson
Sneakers 39 Leather Casual Nice Wit Dames Maat Travelin Leer qF1TIx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

50 Dicte Parka Winterjas Grijs Bjørnson 5xl Maat Dames X1fqCnWwS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ted Zwart Lyara 39 Sneakers Vrouwen Baker Maat qTUrqfHw

Onze specialisten

Dicte Maat 50 5xl Dames Parka Winterjas Grijs Bjørnson
Slip Ted Zwarte Sneakers Cepap Baker on gxqvdd7w
Hoog Knights Suede Dee Grey Sneakers Dames 40 British 4nCxaFwq64
K Heren 40 P Rood Maat Gen Icon k swiss Sneakers qSngRrqf
Dicte 5xl 50 Bjørnson Grijs Maat Parka Dames Winterjas