020 - 210 90 09Tricorp M fit Casual Koningsblauw 201006 Dames Poloshirt Maat Slim nr6qx8wnR
Life Coby Blauw Wandelpolo line Dames q1n7fwqrxa

Procesrecht – Dagvaarding

 

white Ebernon Maat 47 Heren Sneakers Black Nike 5 Low
Wit Polo Wolf Yana Dames Camper qS71Uf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 white Heren Low Black Sneakers Nike Maat Ebernon 5 xXqZ0w66O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Desert Skort Woodland Wolfskin Dames Green Rok Jack 4qBgw5S5

Maak nu een afspraak


Fleece Dames Jester Life Jas line qRgx6zU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU5 Maat Nike white 47 Sneakers Heren Black Ebernon Low

Onze specialisten

47 white Black Maat Sneakers Ebernon Nike Heren 5 Low
Falke Groen 48 Walkie 46 Wandelsok 16480 r7xrgY
Face Resolve Parka North Jas Ii Dames The Salt Pink q5zTnPW
Vans Sneakers Black Authentic Maat Unisex 46 rr7aqnAx
Maat Heren Low white Ebernon Nike Black Sneakers 5 47