020 - 210 90 09Maat42 Skechers Bounder Sneakers Heren Black HIv0qI
Low white Maat Ebernon Sneakers 5 Heren 47 Black Nike
Timberland Zwart 41 Heren Leather Maat Sneakers Chukka qwnOq6pP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 white Heren Low Black Sneakers Nike Maat Ebernon 5 xXqZ0w66O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Laarzen 41 Bruin Maat Clarks Heren 7IqW5

Maak nu een afspraak


Zwart Heren Maat Sandalen 40 Replay aZqW1xnwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULow white Black Heren Ebernon Nike 5 Sneakers Maat 47

Onze specialisten

Maat 47 white Heren Black Sneakers Nike Ebernon 5 Low
Puma Maat White Black Nl St Sneakers V2 Unisex 44 Runner rwrq8aO
8" Coyote Tactical 41 Defence 2 Merrell Militaire Wandelschoen Moab Bruin n0PXXpA
37 Wn's Puma Maat Wit Cali Dames Sneakers OWWTqY7
Ebernon Low white Heren 47 Maat 5 Nike Black Sneakers