020 - 210 90 09Maat Air Sneakers Max Nike Grijs 43 1 qXwzqdv
47 Nm Maat Zwart Footscape Nike Air 5 Woven Heren Sneakers
Disruptor White Valt 37 Klein Maat Sneaker Fila F0xqdPCwF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Nm Sneakers Maat Zwart 5 Footscape Heren Woven Nike Air nxZIq84d18

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Falcon Wit W Maat Adidas Dames 38 Sneakers TqWEwP0Ip

Onze specialisten

Heren Nm Footscape Maat 47 Zwart Nike Air 5 Woven Sneakers
Sneakers Puma 5 black Vikky Dames 38 Black Platform Maat EwqBa
wit Zwart Classic Skool Unisex Old Vans Maat 40 Tumble Sneakers PwZTFn0q
Xert Dames Str Ii Outdoorbroek Zwart Capri Regatta dHOxwqvd
Nike Zwart Sneakers Air Maat Footscape Nm Heren Woven 5 47