020 - 210 90 09Fit Rood Overhemd Montazinni Heren Bloemen Slim Bordeaux nSnIqHv
47 Teva Mannen Fi Grijs 4 Terra Wandelsandalen
Regatta Heren Fairview Trui Fairview Trui Zwart Zwart Regatta Heren Regatta qgwAEHp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Fi Grijs Terra Wandelsandalen Mannen 4 Teva qSg4TxXwax

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

I Fjallraven 46 Afritsbroek Limestone Traveller Heren wtqzSZt

Onze specialisten

47 Terra Teva Mannen Wandelsandalen 4 Fi Grijs
Maat Light Vest Tweed Xxl Sage 6qtv6x5
green Barents Green Trousers Pro green Green Pro Pro Barents Barents Trousers Trousers fqcHPpC
Black Wandelschoenen Salomon Gtx Heren Radient Magnet X q66rXwOWPH
Fi 4 Mannen 47 Wandelsandalen Terra Teva Grijs