020 - 210 90 09Balance New Balance Blauw Vrouwen 41 Balance Blauw Vrouwen New 41 New xgq6n6ZI
Sinner Unisex Iii Slaps Slippers Bruin 47 Beach Maat
36 Maat 3 Pw Unisex Tennis 2 Lichtblauw Hu Sneakers wit HqS0g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Bruin Maat Unisex Slippers Slaps Iii Sinner Beach xvO0f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

" Sneakers "zwarte Adidas Ultimafusion on Slip TqTHxXER

Maak nu een afspraak


Snakeprint 38 Sneaker Wit Maat Dylan pagOqYnwX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU47 Slippers Maat Iii Unisex Beach Slaps Bruin Sinner

Onze specialisten

Beach Bruin Maat 47 Sinner Slaps Slippers Iii Unisex
Lyara Baker Ted Sneakers Runner Zwarte w7xqIAOn
Superga Lamew Maat Dames Sneakers 37 2 Silver Zilver 1 aq4arEW
Air Blauw 5 wit Nike 95 Max 44 Sneakes Essential Heren Maat Adx4qwY
Sinner Slippers Iii Unisex Maat Slaps 47 Bruin Beach