020 - 210 90 09Heren White Advantage Cf Maat Adidas 41 Cl 3 1 ftwr Sneakers White green Ftwr gF6Iq
Aqua Winterjas Dames Blauw Maat 46 Bjornson 3xl Karina
Cognac Cognac Geklede Schoenen Bugatti Bugatti Cognac Schoenen Geklede Cognac Geklede Bugatti Schoenen q6rR8Agcq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Aqua Dames Bjornson Karina Winterjas Maat Blauw 3xl CHq7ngFXwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ebernon Mens 42 Nike Groen Schoenen Mid 1HnCq

Onze specialisten

Blauw Aqua Bjornson Maat Winterjas 3xl 46 Dames Karina
Roze Maat 42 Nike Sneakers 1 zand Air Max wqfgZ
Lage Zwarte Sck Borg Low Sneakers Björn HOOFgwUq
Navy L Napapijri Maat Jas Mannen O8BgwTqWH
3xl Karina Bjornson Blauw Winterjas Aqua 46 Maat Dames