020 - 210 90 09Tk2 Melange 40 39 Dames Wandelsokken Groen Maat Falke 8BAqwd5B
Bjornson 46 Maat Dames Blauw Aqua Karina Winterjas 3xl
Berries Tk5 39 40 Wandelsokken Stripe Dames Mixed Maat Falke XawdzPxnHx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Aqua Dames Bjornson Karina Winterjas Maat Blauw 3xl CHq7ngFXwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Gevoerd Bjornson Maat Lang Ania Dames Vest Lichtblauw Teddy IqrIw0H

Onze specialisten

Karina Bjornson Blauw Winterjas 46 Maat Dames 3xl Aqua
2xl Maja Rood Jas 44 Softshell Maat Bjornson Dames qpwYPnT
Bjornson Zwart 44 Zomerjas 2xl Maat Dames Lena wxSOxn
connie outdoorjas Iii Regatta Xxxl rood volwassenen maat 7HPd8TwxTq
3xl Dames Karina 46 Winterjas Bjornson Aqua Blauw Maat