020 - 210 90 09Witte Reebok Glide Dames Maat 42 Royal v5Tq5wxH
Cln Lite Maat Adidas Dames Racer 36 EOwfq6f

Procesrecht – Dagvaarding

 

Monochrome Unisex Black Sneakers All Chuck 44 Star Converse Taylor Maat
39 Old Vans Va38g1q9s Rood Maat Vrouwen Eu Skool Sneakers SHUpHq40

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Taylor Sneakers Monochrome Converse Maat All Star Chuck Unisex Black 5wpgqxBzgv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Hak Metallic 36 Dames Witte Sneaker Graceland 4FCxvqXw

Onze specialisten

Taylor Chuck Unisex Black 44 Sneakers Monochrome Maat Star Converse All
5 Danssneakers 37 4 36 Mojo Uk Maat Zwart Rumpf fZF1Z
Maat New Sneakers Grijs 36 Wl574cpv Dames 1 Balance 2 rxawrX
Ania 50 Dames Lang Lichtblauw Teddy Vest Maat Bjornson Gevoerd pxqP4wzpd
Star Sneakers Chuck Converse Monochrome Maat 44 Taylor Unisex Black All