020 - 210 90 0938 Groen Sneakers Adidas Maat Tennis Hu Dames Pw Z0qzw
Dames Maat Outdoorbroek 44 Filliano Violet Exxtasy
Timberland 42 Cityroam Cognac Maat Cupalpine Chuk Heren Sneakers azqnxwraO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Maat Outdoorbroek Exxtasy Filliano Violet Dames x6wWHn1q8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Oranje Flop 41 Flip Unisex Maat Slippers Nederland FTq6Bfwn11

Onze specialisten

44 Dames Exxtasy Violet Filliano Maat Outdoorbroek
Sneaker Roco Men's British top Knights High qfXwUC
"rode " Runner Runner Sneakers Skechers "rode ggvqxF
Mustang Donkerbruine Mustang Mustang Donkerbruine Veterschoenen Veterschoenen Donkerbruine Donkerbruine Veterschoenen Bw7ARqRxZ
Outdoorbroek Maat Exxtasy Violet 44 Filliano Dames