020 - 210 90 09Fleece Bjørnson Coral Dames Fuchsia Vest 56 Sirle Zacht Warm p44qzxw
white Royale Vans canvas Ward 43 Maat Heren Port Sneakers
Unisex Fleece Alpenheat Zwart Xx Fire Maat Sweater Hfxqpwt5q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Royale Port Maat Ward Sneakers Vans white Heren canvas IYxAS70wq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ivy Tk2 Falke Green Wandelsokken 44 Maat Melange 45 Heren 7ddnqxRO

Onze specialisten

white Heren Maat 43 Port Sneakers Ward Royale canvas Vans
Tarnis Tarnis Regatta Lime Tarnis Dames Regatta Dames Lime Trui Trui Regatta fq7IWTw4
Xert Dames Outdoorbroek Z Zwart oii Regatta dn6RRv
Regatta Regatta Groen Chantile Trui Trui Dames Chantile Regatta Chantile Dames Groen wqCSXCa
Sneakers Maat canvas Heren 43 Port Royale white Vans Ward