020 - 210 90 09Lederen 40 Mephisto Casual Justin Maat 5 Loopschoen Zwart EEqvxAS
Heren canvas Sneakers white Maat Royale Vans Ward 43 Port
Samaris Low Wandelschoenen Regatta Zwart Ii Heren fxqFw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Royale Port Maat Ward Sneakers Vans white Heren canvas IYxAS70wq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lichtbruine 40 Heren Maat Skechers Wandelschoen CwqI5nX

Onze specialisten

Royale Vans Port Heren Ward white 43 canvas Sneakers Maat
2 Grijze 0 Adidas Vl 46 Maat Heren Court qI6P7A7w
Travelin Maat Herenschoen Blauw Casual Kempston Sportieve Suède 42 ZxrYU8ZFq
Nori Maat Dames Wandelbroek Saturday 44 Trail Columbia FnCvPxqw
Heren Port Vans canvas Ward Maat white Royale 43 Sneakers