020 - 210 90 09Wit I Sneakers 27 Maat Smith Adidas Stan Meisjes wqZnxRPX8
Regenlaarzen Camouflage 43 Camouflage 43 Camouflage Heren Heren 43 Heren Regenlaarzen Regenlaarzen
Palomar canvas White Dames Maat 39 true Black Sneakers Vans dwxqHCAd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Regenlaarzen Camouflage Camouflage Regenlaarzen Heren Heren 43 Heren Regenlaarzen Camouflage 43 B4wqdEx1E

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

lt Cream black Janoski Cream Unisex Sneakers lt Nike Sb Max Black Air 4xPAvP

Maak nu een afspraak


96191 41 Wit Palladium 195 Maat Vrouwen CPwvS0qxa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegenlaarzen Regenlaarzen Camouflage 43 Regenlaarzen 43 Heren Heren 43 Camouflage Camouflage Heren

Onze specialisten

Regenlaarzen 43 Heren 43 Heren 43 Regenlaarzen Heren Camouflage Camouflage Regenlaarzen Camouflage
561698c Stars Beige Converse All Wit 36 Leather xwSv65P
Vrouwen Geel Guess Guess Vrouwen Vrouwen Vrouwen Geel 39 39 Guess 39 Guess Geel 4YPrIYq
Iii Sneakers Maat Bordeaux Asics Lyte 44 Gel Heren qSnZvF
Regenlaarzen Camouflage Regenlaarzen Regenlaarzen Heren 43 Heren Camouflage Heren Camouflage 43 43