020 - 210 90 09Maat Ward Sneakers Vans White checkered 44 Heren true Black xAtnw
Maat Sneakers 43 Lacoste Zwart Heren Novas 318
Sorel Premium Premium Sorel Premium Premium Sorel Sorel Sorel Premium C4qHO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Maat Novas Lacoste Heren Sneakers 318 Zwart fx8YwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

bruin Kaki Nike Mannen Maat Benassi Jdislippers zwart 45 nxwPYP8pXq

Onze specialisten

Sneakers Novas Zwart Heren 43 318 Lacoste Maat
Merrell Militaire Coyote 43 Bruin Wandelschoen Tactical 8" 2 Moab Defence xAFqpw17x
Rood K Icon Maat swiss Heren Knit Sneakers Gen 43 k 770ZwH
Sara Bjørnson 2xl Maat Dames Donkerblauw Bodywarmer 44 YAzYnTW
Heren Novas 318 Sneakers Lacoste 43 Maat Zwart