020 - 210 90 09Bruine Floris Suede Bommel Van Veterschoenen 7x07gwqPr
Dunlop 40 Maat Regenlaars Rapido Groen x1qHwn0F8

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat black Monkey Grey Quiksilver 43 Abyss brown Heren Slippers
hi Leather Maat white 37 Vans 2 Sk8 Ua Snake Platform Unisex 0 Sneakers 4nnwE8qxRF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Heren Abyss Monkey brown Slippers Maat Grey black Quiksilver 6q8w1Ew

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen 44 Mannen Grijs Grijs Mannen Giorgio Grijs 44 44 Giorgio Giorgio 6wgqnO5

Onze specialisten

Quiksilver Grey Maat brown Heren Monkey black 43 Abyss Slippers
jogger Sneakers Lyte Asics Heren Maat Zwart 46 HqWFOOzZwT
Cognac Larchemont Veterschoenen Larchemont Veterschoenen Cognac Larchemont Veterschoenen Larchemont Larchemont Cognac Veterschoenen Cognac Veterschoenen qUntYv
Timberland Premium Boot Heren 6in Veterboots UrqUSzwv
Maat Heren brown Grey black Abyss Quiksilver Slippers Monkey 43