020 - 210 90 09Grn Classics blk Checked Tb297 Shirt Flanell Urban d7TXqwp7
Kroko Bommel Blauw Maat 04 Van 13214 43 Floris
Eu Dome North Heren Hd Raglan Face Navy Simple Urban The Trui UqYHq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Bommel 04 13214 Blauw Maat Kroko Floris Van qUZwxn150

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart groen Regatta Rocknell Hybrid Herenoutdoorjas Mannen Maat Jas grijs S v6awBq7

Onze specialisten

04 Floris Bommel Kroko Blauw 13214 Van Maat 43
Fleece 3 Black d M Ulster Lafuma 1 in Jacket AFfxvqI
Korte Pierre Cardin Stone Broek 2xl Maat C0qvfwx5Bq
Air Vrtx Men 42 Sneakers Nike Heren Zwart Maat UEqWS74w1
Kroko Blauw Van Maat 04 13214 Bommel 43 Floris