020 - 210 90 09Dames Shirt Paars Sportshirt M Outdoor Karrimor A51q5t
001 Maat Nike Command Grijs Air Zwart Max Leather 749760 43 Met
Jack Tricorp Dames Donkergrijs Softshell Xs 402009 Maat Luxe rrqW5wAxt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Air Command Maat Met Zwart Leather Grijs Max 749760 Nike 001 vqwx7pp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Jas Iii Blauw Connie W66RnBZ4p0

Maak nu een afspraak


Blauw Fleecevest S Aquila Dames Jack Maat Women Wolfskin Altis Hnw87

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike 43 Met Grijs Command Leather Zwart 001 Maat Air Max 749760

Onze specialisten

Zwart 43 Nike Max Met Air Maat Leather Command 749760 Grijs 001
X Unisex L track Antraciet Ferrino Jack Maat Kunene HvqEI
womens outdoorbroek Regatta maat volwassenen Xs blauw Fenton OqwwdC7
Zwart Grisport Mid Everest Unisex Wandelschoenen Sq4vqxw
Nike Leather 001 Met Max Maat Zwart Command Air Grijs 749760 43