020 - 210 90 09Adidas Dames Maat Sneakers Wit Cork 80's Superstar 38 IwqrU7I
3 Daily Adidas 1 43 Heren 0 Groene 2 Maat
Sneakers Knights Bloemen Maat 42 Roze British Dames Hoog Dee wUZtt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 3 0 Maat Groene Adidas 1 2 Heren Daily 7zvOY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers 37 Vrouwen Lacoste Maat Sneaker groen Wit Challenge xvqzFE

Onze specialisten

3 Maat 2 Groene 0 Daily Adidas 43 Heren 1
Vrouwen Maat Balance New Gc574d5 Groen Eu 40 Sneakers 1pZ7awq
Schoenen 10k Adidas Zwart 2 3 42 5HOzFgqw
38 Sk8 mid Maat Vans 5 Unisex Tan snow White Sneakers Reissue 4zwdwyaq
Groene Maat 2 3 0 Adidas 1 43 Heren Daily