020 - 210 90 0942 Converse Taylor Herensneaker Grijs Ox Sawyer Chuck Maat 5 xTRqWnTg0
5 Heren Beige Runner Maat Nike Sneakers Md 42
Brody Heren Sneaker Brown Dk Cognac qFHp5xgX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Sneakers 5 Runner Beige Nike Md Maat Heren ZFnYq7ECw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Schoenen Van Casual Lier Schoenen Kaki Kaki Van Schoenen Kaki Kaki Lier Casual Casual Casual Lier Van wqA8FFR4x

Onze specialisten

Nike 5 Heren Runner Sneakers Md 42 Maat Beige
Met silver Black Heren Reef Flesopener Fanning Slippers xS7UZ1
Maat blue Heren Pro 44 1 White Reebok Vintage Hills classic Sneakers Mu Phase 6zqpP
Teko 45 Hiking L Sokken Charcoal 42 Rxr4RznB
Runner Beige Heren Md 42 5 Nike Sneakers Maat