020 - 210 90 09Vanharen Dames Blauwe 39 Lightweight Sneaker Maat rrZpqw
Maat Sneakers Old Vans 42 Unisex Skool Navy
Leather 38 Classic Sneakers Wit Reebok Dames Maat qtUwz6A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Skool Maat Sneakers Old Vans Navy Unisex fSwYAFpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Kids K Sneakers Roze Tt swiss Lozan Iii Tp00Hw7vxq

Onze specialisten

Maat Sneakers 42 Skool Old Vans Navy Unisex
Sneakers Wmn Old 39 Maat Groen Vans Skool Dames a5pqS
893002e5la White 36 Sneaker Bullboxer Women 8c7HxqBc0w
42 Veterschoenen Bugatti cognac Bruin Heren Maat xZ5qw5Xr
Maat 42 Sneakers Unisex Skool Old Vans Navy