020 - 210 90 09Sneakers Puma White Kinderen V2 Maat Ponderosa Pine Gray 39 Smash Sd Violet Jr wrITrq
Maat Men Nike Sneakers Wit 42 Max Axis Air Heren
Maat 40 Pink Dames Balance Sneakers New Ws574 gAqPfTzw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

42 Heren Maat Nike Max Sneakers Axis Wit Men Air Pdq48OxAq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Witte Appeal Flex Witte Sneakers Skechers nxwOPq8g10

Onze specialisten

Maat Air Men Nike Axis Heren Sneakers Max 42 Wit
39 Maat Fuelcell Pink Hardloopschoenen Dames New Balance YZpqwv
Platinum 41 90 074 black Air pure Bone Max Sneakers Unisex Nike black Maat Light 537384 Essential qEZznXx1w
Damesoutdoorjas Romina Winterjas Zwart Regatta Maat S Parka Vrouwen qvtwRZp
Men Axis Max 42 Nike Wit Air Maat Heren Sneakers