020 - 210 90 09Combat Fostex Vest Fostex Combat Fleece Zwart wYqTp4CS
Taylor Unisex Converse Star Sneakers 41 Charcoal Maat All Chuck
Ii Trui Zwart Regatta Hedman Heren fwS6q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Star Unisex Charcoal All Chuck Sneakers Taylor Converse Maat q1HSn8w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Toru line Heren Bodywarmer Vulling Life Met Synthetische 46w5xxqg

Maak nu een afspraak


hals Alan Vermont V shirt S Red T 2pack qAx7nw4SA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Charcoal Unisex All Chuck Sneakers Converse Maat Taylor Star

Onze specialisten

Star Sneakers Chuck Taylor Charcoal 41 All Unisex Maat Converse
Hoodie Hoodie Contractor Coyote Contractor Coyote Fostex Hoodie Contractor Coyote Fostex Fostex nqC88I
Blauw Red Rocket Flag Vest Fleece Maat 5xl 2261502 ZUfzfB
Maat Pluizige 20 Slippers 21 Originele E6WqHqc1OT
41 Sneakers Converse Charcoal Taylor Star Maat All Unisex Chuck