020 - 210 90 09T Dames Jwp W Phantom Wolfskin Jack Shirt TzExqSZ4n
Bruin Winter grip Canadian Sr Ii 41 Explorer okergeel antraciet Snowboots
Lang Mantel Creme 1 Dames Maat qagdt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Sr Explorer Snowboots Winter antraciet grip Ii Bruin Canadian okergeel qAnHaf1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Didriksons Parka Dames Jas Thelma Navy rwZSqYrxa

Maak nu een afspraak


42 Vrouwen Sofia Midlayer Maat Roze grijs Icepeak Fleeceoutdoorjas S0APTnwz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCanadian Winter antraciet Snowboots Sr grip Explorer 41 okergeel Bruin Ii

Onze specialisten

Explorer Snowboots Winter Ii Sr antraciet Bruin 41 okergeel Canadian grip
Outdoorbroek Trail Dames Columbia Pant Ink India Saturday qUn86
Jas North Blue Teal Shell Face Parka Dames Jacket Wing The Hikesteller P7Twq
Witte Witte Sneakers Witte Witte Sneakers Sneakers Gabor Gabor Sneakers Gabor f15ng
Explorer Snowboots 41 antraciet Winter okergeel Sr Ii Canadian grip Bruin