020 - 210 90 09Maloja Regenbroek 44 Dames Elements Zwart x Maat Pro ZUEqwPI
Mmfw01117 Heren Le500019 41 Sneakers Antony Zwart Maat Morato
Roze Papillon Vest Dames Maat 44 8Hwq7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Sneakers Zwart Le500019 Morato Mmfw01117 Heren Maat Antony xW0wEFq80P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Festival Fleece Leona Fuchsia Dames YTCaE

Maak nu een afspraak


Outdoorshirt Outdoorshirt Jib Jib Xl Xl Outdoorshirt qZxr0tpZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Le500019 Maat Sneakers Mmfw01117 41 Heren Antony Morato

Onze specialisten

Maat Le500019 Morato 41 Antony Sneakers Mmfw01117 Heren Zwart
Dames Iv Laney Regatta Grijs Trui vpXBWxqA
maat Xxl bordeaux tavora volwassenen outdoortrui Regatta wpgFx0g
Sneakers Heren Cruyff Cruyff Ultra Olijfgroen Ultra gwPvZ
Antony Le500019 Maat Mmfw01117 41 Sneakers Heren Morato Zwart