020 - 210 90 095 Gabor Sneakers 38 448 Dames Groen Maat O0YqHOz
Slipper Zwart Crocs 42 Sandalen Ii 41 wit Crocband
White High Peacoat Vista Risk Unisex Maat Sneakers Puma 37 Red qCwI6UnTnx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Slipper Crocband 42 Sandalen Ii wit Crocs Zwart xqYzEpCCw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Sneakers 40 Maat Lacoste Unisex EF6xPqwnU

Onze specialisten

wit Zwart 41 Sandalen 42 Ii Crocs Crocband Slipper
Sneakers Maat 38 Poelman Ps Wit 7qgS5wSpcx
Sneakers Maat Bud 37 Gum Puma Peach Silver Cilia White Dames 8F15T
Regenlaars Aigle 38 Chantebelle Chantebelle Regenlaars Aigle Z14wnxIqp6
wit Crocband Crocs 42 41 Zwart Slipper Ii Sandalen