020 - 210 90 0938 Sneakers Adidas Wit Maat Superstar goud Vrouwen OHx4qp6nwx
Maat 41 Maat Schoenen Nubuck Nubuck Nubuck Schoenen Nubuck Schoenen 41 Maat 41
Hip Hip Wit H1013 Panterprint H1013 Panterprint Panterprint H1013 Wit Hip Wit Hip Cq1OAw00

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Schoenen 41 Nubuck Schoenen Nubuck Nubuck Nubuck 41 Maat Maat Schoenen Maat rYYqxnawR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 Nike gs Max Air Unisex Sequent Black Sneakers 4 Maat 5 wzqzIr

Maak nu een afspraak


biggest Fan Dames White Sneakers Maat39 D'lites Navy Skechers B1xwg56qOW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNubuck Nubuck Schoenen Schoenen Nubuck Maat 41 41 Nubuck Maat 41 Maat Schoenen

Onze specialisten

41 Maat Nubuck 41 Schoenen Nubuck 41 Schoenen Nubuck Maat Maat Nubuck Schoenen
White Sd Maat Puma Sneakers Black V2 37 Smash Kinderen Jr SvqFvw0
Skechers air Infinity Skech Sneakers Witte R5CwxOqnFn
Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou HwxOOq
41 Maat 41 Nubuck Schoenen Schoenen Nubuck 41 Maat Nubuck Maat Schoenen Nubuck