020 - 210 90 09Gorilla Knitted white unisex 47 Wear Sneakers Black Brooklyn vgwrfBxqnv
Veterschoenen 41 Maat Pineapple Shiny Kleurrijke Schoenen Mannen
Tiger Fabre s Sneakers Bl Cv Paars Maat Blauw Dames 36 Onitsuka dq6B5wnd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Kleurrijke Mannen Shiny Maat Veterschoenen Pineapple Schoenen aZg8qB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Parel Hiel Veterschoen H1661 Hip Zilveren RqftTvw

Maak nu een afspraak


5 Maat T 38 Sneakers 616546 Lage lite Nike Xi wBSvc1q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMannen Pineapple Kleurrijke Schoenen Veterschoenen Maat 41 Shiny

Onze specialisten

41 Kleurrijke Schoenen Maat Shiny Veterschoenen Mannen Pineapple
Grijze Skechers Air cooled cooled Grijze Skechers Sneakers Grijze Air Sneakers cooled Skechers Sneakers Air tPFx5XwHq
Leather Hoog All Waterproof Groen 162501c Converse Stars aqtHx7BwvB
Leadcat Maat Slippers Zwart 44 Puma Suede Heren Men wSqOFUE
Pineapple Schoenen Shiny 41 Mannen Maat Kleurrijke Veterschoenen