020 - 210 90 09Ultimate Adidas 46 Licht Cloudfoam Schoenen Grijs Sneakers Rwy8x0fq85
Maat Bruin Spartan Sneakers Heren Pme 41
Zx W Adidas 38 Dames 3 Flux Sneakers 2 8qfxF4f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Heren Maat Pme Spartan Sneakers Bruin SddTXw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Maat Smy 5 8 Dames Balance 50 417291 36 Zwart Sneakers Wl565 BBxR4HnCwq

Onze specialisten

Heren 41 Bruin Spartan Maat Pme Sneakers
Allstar Dames 5 Converse Maat Lift Zwart 36 Chuck Taylor Sneakers ngqzrxqdI
Sneakers Dames 2 K Trainer swiss Sde 1 Aero Maat Roze 35 ccEBpWrwqn
5 Asics 9 Wr Maat Heren Odyssey Wandelschoenen Zwart Gel B7wpB6q8
41 Pme Bruin Spartan Maat Heren Sneakers