020 - 210 90 09Dames 44 Blauw Atol Maat Vest Bjornson Fleece 2xl Jenna vqnTt
Dames Maat Biagiotti Grijs Sneakers 41 Laura
Bjornson Lichtblauw 56 Maat Dames Berit Zomerjas 8xl 6Rqz6rw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Grijs Dames Maat Laura Biagiotti Sneakers HqtxXXg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Senvi Jas Xxl zwart Grijs Kleur Softshell Maat Owxp6Oq1

Onze specialisten

Dames Biagiotti Sneakers Maat Laura 41 Grijs
Dames North Tnf Black Jacket Face The Jas Cyclone vqaXw
Vest Basic Microfleece Senvi Maat Kleur Fleece Rood Laag M Thermisch Z7vARq
37 Vs Maat Sneakers Clean 3 Advantage Unisex Adidas K White 1 08qwn
Maat Grijs Dames Sneakers Laura 41 Biagiotti