020 - 210 90 09Middenlaag Jacket S Maat 600 Zip Zwart Woolpower Full OAqITxT
Maat 41 Nike Sneakers Essential Heren Zwart 90 Air Max
volwassenen Yare roze maat outdoorjas Xxl wmns Regatta OtwZfSgf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

41 Air Zwart Essential 90 Heren Maat Max Sneakers Nike n8Xxw1dqTw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

softshell L roze Dames Women Maat Wolfskin Zwart Cantata Jack wFc1ZqzfxF

Onze specialisten

Air Sneakers 90 Nike Zwart 41 Maat Heren Essential Max
Khaki Fostex Legerbroek Bdu Fostex Fostex Bdu Legerbroek Khaki t0wr4nqZx0
Activate Wolfskin Light Dames Pants Women Rock Moon Jack Outdoorbroek OABxfw
Laag Maat 42 Impact Knights Licht British Sneakers Dames Grijs znqvBWn80U
Max 90 Heren 41 Air Essential Zwart Maat Nike Sneakers