020 - 210 90 09Lichtblauw 38 Ania Bjornson Teddy Lang Maat Dames Vest Gevoerd Awz18B0q
maat dames donkerbruin heren Menorquina avarca 40 spaanse Sandalen
Tk silk 2 Light Women Wool Grey PrxP76

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 heren dames donkerbruin Sandalen avarca spaanse maat Menorquina aqcO80B8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zip Full Green Face North The Hoodie Dames Mezzaluna Outdoorvest xqSO6tI

Maak nu een afspraak


Grey Silver Columbia Ridge Flint Afritsbroek Dames F1FYwXq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUspaanse dames heren 40 donkerbruin maat Sandalen Menorquina avarca

Onze specialisten

40 dames Sandalen spaanse heren Menorquina donkerbruin maat avarca
Dames Jas Black Jacket Shell Parka North Hikesteller The Tnf Face qv0qU
Jannike Paars 40 Dames l Bjornson Winterjas Maat Pfxga
Dames Vest Taina Maat Grijs 50 5xl Bjørnson 0U6Tnx
donkerbruin maat 40 spaanse Menorquina heren avarca dames Sandalen