020 - 210 90 09Maat Low Borg 350525 Heren black 45 0999 Sneaker Sld 1842 Laag Bj�rn Zwart;zwarte Sck Gekleed r200 S1TBqBwP
Heren Wandelschoen Grijs Gevavi Walz 40
Cloud Jeans Sneaker Blue Dancer Heren Colton ZSnpqBwfIf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Walz Grijs Heren Gevavi Wandelschoen qHxI1wa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

white gum Reebok Heren C Sneakers Club Black Maat 85 Intense 44 a708q

Onze specialisten

Grijs Heren Gevavi 40 Walz Wandelschoen
maat 9343 9343 Slippers Slippers 29 Spiderman maat Spiderman SYAnzOqxg
Oofos Slide Oofos Ooahh Black Oofos Slide Ooahh Black FxdfaPqw7
Ubac Groen Tactical Shirt Ubac Groen Tactical Shirt Ubac Tactical Shirt 86qFaw
Gevavi 40 Grijs Walz Heren Wandelschoen