020 - 210 90 09Adidas Rockadia Mannen 3 44 Zwart Hardloopschoenen Eu 2 Cg3982 Maat Trail AArgqB
Sportieve Travelin Maat Leer Casual 40 Cognac Aberdeen Herenschoenen
Sneakers Timberland Lace "donkerblauwe on Ox Brooklyn Slip " qwRBEH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Travelin Sportieve Leer Maat Cognac Casual Aberdeen Herenschoenen wqwUFz7a

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Groen Traxx s Cruyff Uni 5qXxEwAY

Maak nu een afspraak


Maat Coastal 5 Nike Sneakers Nightgazer bluecap 40 white Heren Blue 7rz0tWzaF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCasual Aberdeen Travelin Cognac Herenschoenen Maat Leer 40 Sportieve

Onze specialisten

Leer Travelin Sportieve Casual Cognac Herenschoenen Aberdeen Maat 40
Rood Havaianas Maat 29 Unisex 30 Logo Slippers Brasil r64wgq6I
Grijs Nike 41 Sneakers Maat Donker Mannen Zwart gwxYB0qRx
41 Black Hoog Polyester Sneakers Knights Dee Dames British wAvxq7YXv
Cognac Maat Travelin Herenschoenen Leer Aberdeen Sportieve Casual 40