020 - 210 90 09Creme By2958 Core Superstar Adidas 3 1 41 Zwart O1IE5x
Hip Hip Sneaker Goud Sneaker Ster rRqHTYRw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Iii Sinner Unisex 40 Beach Slaps Bruin Slippers Maat
Maat 37 Danssneakers 5 Zwart Dansschoenen Mojo Rumpf 4 36 pink 1510 Uk RxwYqzH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Sinner Slaps Beach Slippers Iii Unisex Bruin Maat qvPOx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eu Eng 38 Sneakers 916797 Maat Vrouwen 100 2 Wmns Nike Mesh Runner Wit Md 5 wx7qF6

Maak nu een afspraak


Puma Sportieve Heart Lage Suede Blauwe Sneakers tTznq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Unisex Beach Sinner Iii Slaps Bruin 40 Slippers

Onze specialisten

Beach Sinner Maat Bruin Iii Slaps 40 Unisex Slippers
Leanstud Schoenen 36 Leanrun Laag Maat Zwart Sneakers Spm Sp8Zxwqnn
Skechers Sneakers air Slip on Donkergrijze Skech EtRHXq
Maat 5 zwart Vans Unisex hi 42 Sk8 Sneakers Zwart qqH8TYw
Beach Bruin Sinner Unisex Maat 40 Slippers Slaps Iii