020 - 210 90 09Helena Zomerjas Maat Blauw 42 Atol Dames xl Bjornson 4wT1ZqR
Regatta Dames 40 Maat Kallie Crème Jas rFEqCr

Procesrecht – Dagvaarding

 

40 Foundation Maat Sneakers Superstar Adidas Mannen wit Zwart
Fleece Rocket Maat Red Zwart Xxl Vest 2261502 Flag ASBnwnxaqf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

40 Mannen Superstar Zwart Maat Adidas Sneakers wit Foundation ZwIqgOXB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Protest Dames Dark Yukon Jas 42 Lavaxl SZwrZxF5q

Onze specialisten

Foundation wit Superstar Sneakers Mannen Adidas Zwart 40 Maat
Microfleece L Thermisch Senvi Blauw Laag Vest Fleece Basic Maat Kleur qxOnwfSPx
Blauw Regatta Dames Blauw Dames Outdoortrui Chantile Regatta Chantile Outdoortrui EqwBFwH
Trui Pullover Storm North Hoodie The Dames Face Blue Peak Drew Iw6YwTOq
Adidas Zwart Mannen Maat Sneakers Foundation wit Superstar 40