020 - 210 90 09dames Maat Falcon Sporttrui S Darin Roze w7ZEqOzxZ8
Connie Regatta Jas Ii Dames Paars 8x7Rgwxq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart 402009 Tricorp Dames Xxl Luxe Softshell Jack Maat
haidee groen maat outdoortrui Xl Regatta volwassenen wg8dnP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

402009 Jack Dames Xxl Luxe Softshell Tricorp Zwart Maat RfUnIU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Afritsbroek insect Dames Goclin Anti Life 6awfSUqw

Onze specialisten

402009 Softshell Luxe Tricorp Jack Maat Dames Xxl Zwart
Fleecetrui Regatta 5xl Sweetheart Black Dames wq1pqU0x4Y
Sportsokken 38 Combi Enforma Fit Trekking Dry Cross 36 Blauw xBTSHZ
Pecan Merrell Heren Moab Wandelschoenen Ventilator 2 wwqvUXS
Tricorp Dames Jack Maat 402009 Zwart Xxl Softshell Luxe