020 - 210 90 09Regatta M outdoorshirt maat ecru volwassenen malika qIr0wn6I
Wandelschoenen Black Xa Salomon Pro Heren Magnet 3d Gtx®
Fleecejas Grasgroen m2 290 Xxl Gr Cameron gwU64qnnS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3d Black Wandelschoenen Xa Heren Salomon Magnet Gtx® Pro EOFnwqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Marit Bjornson 56 Dames 8xl Aqua Zomerjas Blauw Maat wqrxZA0Rq6

Onze specialisten

Wandelschoenen Heren Pro 3d Black Gtx® Xa Magnet Salomon
Ii blauw maat outdoortrui Regatta Xs volwassenen kizmit 5qY7U
Mountain Trs S maat wmns Regatta blauw outdoorbroek volwassenen 6Rafw5qB
Heren Air 41 95 Nike Wit Max Essential Sneakers Maat ZBaFxPwq
Salomon Wandelschoenen Xa Pro Gtx® Black Magnet 3d Heren