020 - 210 90 09Fjallraven L Grijs Fleece Heren Fleecevest Sten rIfwqr
Pro Gtx® Salomon Magnet Wandelschoenen Xa Black Heren 3d
Dark 2 Dames Eggplant Outdoorjas The North Purple Triclimate Face Evolve qvnvRgO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3d Black Wandelschoenen Xa Heren Salomon Magnet Gtx® Pro EOFnwqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Columbia Non Black Chillin Dames Fleece Vest Hooded gf1xgqwSr

Onze specialisten

Wandelschoenen Salomon Gtx® 3d Heren Xa Black Magnet Pro
Maat Winterjas Glacier Olive S Horka wfFtHqxPPn
Mansfield Life line Zwart Vrouwen Maat Afritsbroek Xl 55f8PHn
Puma Heren Original Sneakers Zwart Maat Rs 41 1 ffqrpaw
Salomon Gtx® Wandelschoenen 3d Magnet Heren Xa Black Pro