020 - 210 90 09Leisure Alister Mgo Size Jacket L Wear Brown Dames Wax ZppxS4qaw
Heren Lite Adidas 3 Zwarte 47 Clean Racer Maat 1
Jas Dames Winter 38 Softshell Oranje Nora Maat Bjornson pZIqt8xEwS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 Maat Racer Zwarte Heren Clean 1 Adidas 47 Lite qnF7y4x8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rumi line Afritsbroek Anti insect Dames Life vTqR7

Onze specialisten

Lite Racer Zwarte Adidas 47 Heren Clean 1 Maat 3
Fleece Red Lady Marine Rocket Vest 2261503 Flag L Maat 55WpnwqrO
Grijs Antraciet Bjørnson Maat Parka Softshell 50 Emilie 5xl Jas Dames IZwwXHxqv
wit Santorini 44 Maat Unisex Slippers Navy Rucanor cYWaqdynY
47 Clean Zwarte Adidas 3 Racer 1 Heren Lite Maat