020 - 210 90 09Espadrilles gehry 41 Heren Nogrz Instapper Canvas Blauw F Maat wxAn5IR8q
8 Ecco Soft Ecco Soft Groen Sneakers T6att

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Black Heren ftwr N 3 Black core Core 38 Adidas 2 5923 Maat White
Urban Classicswinter Bruin 40 Maat In Boots Kleur Donkerbruin 4arqaz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 Adidas ftwr 5923 Black core Heren Black Maat White 38 2 Sneakers Core N WTnrYOfW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

11 Vakuum 46 5 2849 Men Ultra Gtx Meindl Dunkelbraun Uk XAxZw8yd

Maak nu een afspraak


Synthetisch British Sneakers Laag 43 Black Knights Heren Duke a0fBn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Black 38 core ftwr Maat Sneakers Heren Black Core 5923 3 Adidas N 2

Onze specialisten

Black ftwr Maat core 2 Adidas White 5923 3 N Black Heren Sneakers 38 Core
Meindl Maat Gtx ® Antreciet Caracas Wandelschoenen Uk 12 Heren rYn5wr1q
Gaastra Heren Groen Sneakers M Kai Tmb gwqwx84ZP
Maat Bruin Fashion Jolly's Heren Klompen 40 txgYFIA
Maat Black 38 2 Adidas 3 Core Black 5923 Heren White Sneakers ftwr core N