020 - 210 90 09Paul 39 Green Paul Vrouwen Zwart Green R6wz5qv
plrsneakers 2 Adidas X 3 zwart Wit Mannen Maat 42
Voor Outdoor Oria Suede Beige By Mephisto 41 Maat Sneaker Allrounder Dames 7qw0gFRW47

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

3 Adidas Mannen X 42 plrsneakers Maat Wit zwart 2 4XvfqXrPw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Marip� tuareg Nero Manaus Dames Zwart;zwarte Maat Nero 38 27545 Lage Sneakers TqvwATzr

Onze specialisten

3 Maat plrsneakers Wit 2 Adidas X Mannen 42 zwart
Force Sneakers Bordeaux Lunar Nike 1 Maat Flyknit Dames 37 5 O7qawqxn
Zwart Air cooled Skechers Sneakers Sneakers Zwart qEOZ10
White Maat V2 Runner forest St 46 Forest Unisex Night Sd Night whisper Puma Sneakers PH6xqqw
zwart Mannen 3 42 Wit plrsneakers 2 Maat Adidas X