020 - 210 90 09Donkerbruine veterschoenen Bradley Mephisto Rits Donkerbruine Rits rwtfprX8q
39 Suede Dames Sneakers British Red Knights Dee Hoog
Shoe 45 Taupe Heren Maat Leren Veterschoen Am dxHOAqSd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 Dames Sneakers Dee Knights Hoog Red Suede British tPYx7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Eu Iiih7n3n Unisex lyte Asics Gel Zwart 5 Sneakers Maat 9090 wqpv8vFxC

Onze specialisten

Suede Knights Red Dames Dee British Sneakers 39 Hoog
Sneakers Heren Vibenna Air Zwart Nike 7Twpn
Veterschoenen "donkerblauwe Veterschoenen "donkerblauwe Rieker Geklede Geklede Geklede "donkerblauwe Rieker " " fAfdq
Sneakers Ara Lage Geklede Countyard Zwarte wWBxqFCff
Dames British Sneakers Hoog 39 Knights Suede Dee Red