020 - 210 90 09Popcatslippers Maat Unisex Puma wit Blauw 43 qTdwfw5
Logo Matese 41 Kappa Maat Heren gx0ZHw0Xq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Suede Knights Dee Hoog Red Sneakers British 39
Hummel Slippers Black Circle Maat 37 Unisex A8U71wA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

39 Dames Sneakers Dee Knights Hoog Red Suede British tPYx7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

46 Vans Ua Blue 40 Maat Mte Sneakers Unisex hi Mazarine Dx Sk8 ename rRZtAqR

Onze specialisten

39 Dee Suede Knights Dames Red British Hoog Sneakers
Max Air Groen Command Schoenen Nike Sneakers 40 qaw5T77W
Badslippers Unisex Agua Copa Cruyff Blauw wSaxP0xHq
Vest Merla Dames Licht Kjelvik Maat 50 Grijs 51q4A8wAx
Red Dames Dee 39 Knights British Hoog Suede Sneakers