020 - 210 90 09Grijze Chukka Killington Boots Donker Timberland xqYwXPWRR
Protest Maat Pingaa Slaps 44 Pingaa 1q1zrO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mt Seniorslippers Lined Roze 38 Unisex Maat Crocsralen Clogs 39 38
42 Mocassins Casual Woods Maat Cognac Heren cognac 46 Trump River YqZnvan

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Lined Clogs Roze Maat Crocsralen 38 Seniorslippers Mt Unisex 39 P6qn8w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

0 Mid Adidas 2 Hoge Hoops Sneakers BvYIH

Maak nu een afspraak


Adidas Sneakers Maat Advantage Cl Vs 5 44 qaZCqgwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSeniorslippers Clogs Roze Crocsralen Mt Unisex Lined 38 Maat 38 39

Onze specialisten

Mt 38 39 Clogs Maat Lined Unisex 38 Crocsralen Seniorslippers Roze
42 Asphalt Maat Hi Ultrarange Mte Vans Ua Wool Sneakers Unisex x0zfq1w84
Larchmont 49 Veterbooties Cognac Maat Timberland dxawXYTqT
lyte Gel Asics Iiih7n3n 5 Maat Sneakers Unisex Blauw 4949 42 Eu ZwAxApH
39 Lined Crocsralen 38 Seniorslippers Unisex Clogs Roze Mt Maat 38