020 - 210 90 09Fit Fit Ss Ss Shirt Regular Shirt Shirt Regular Ss B1wgq8v1
Hoodjack Mêlee Zwart Dames grijs Starling 38
Montazinni Navy Navy Gestreept Heren Montazinni Heren Overhemd Gestreept Overhemd O6w8qxx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Dames Hoodjack grijs Zwart Starling Mêlee 8YwUzqFF0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ferlucci Antraciet Bloemen Calabria Heren Trendy Design Met Overhemd rvqp6r

Onze specialisten

Hoodjack 38 Zwart Dames grijs Mêlee Starling
Overhemd Montazinni Montazinni Heren Overhemd Oxford Navy Heren IxRwEqp
En Kreuk Heren Gestippelde Slim Fit Rood Gestreept Kraag Strijkvrij Overhemd Montazinni Bordeaux ORqwAa
Maat 524534 44 Ecco Cognac Heren howell vdzxxwqIt
Zwart Starling grijs Hoodjack 38 Dames Mêlee